RSS Feed

Lednové večeře II.(zeleninový krém s kapustou)

Posted on

Začala být zima (poprvé v polovině ledna) a tak přichází čas polévek. Myslím, že polévky jsou jídlo, které mě baví vařit úplně ze všeho nejvíc.  A především myslím, že je úplně nejjednodušší je přizpůsobit paleo dietě. Dneska u nás na stole tak byl zeleninový krém s kapustou. Jedna z polévek, které dělám nejraději (hned po minestrone) a je vždycky zaručené dobrá.

Na pořádný hrnec, který vystačí pro 4 hladové lidi budete potřebovat: 4 mrkve, 1/2 celeru, 3 řapíky celeru, 1 větší cibuli, 3 stroužky česneku, 2 brambory (které můžou i nemusí v polévce být), 1/2 menší kapusty, sůl  a pepř a olivový olej.

Postup je následující v hnrci rozehřejte 3 lžíce olivového oleje (pořád by mě zajímalo jak to je s (ne)vařením s olivovým olejem…)na něm trochu osmažte cibuli a česnek, když zesklovatí přidejte nakrájenou mrkev, celer, brambory a řapíkatý celer a nechte chvíli podusit.

Poté zalejte 2 litry vody a nechte cca 20 min. vařit. Když je zelenina měkká polévku rozmixujte dohladka, přihoďte na proužky nakrájenou kapustu a cca 5 minut ještě povařte. Dochuťte solí a pepřem.

(jako bonus je výborné opražit na tenounké plátky uzený tempeh a dát ho navrch)

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: