RSS Feed

Rajčatová polévka

Posted on

Dneska recept na jednoduchou, výbornou rajčatovou polévku. Myslím, že i u jídla dost často platí v jednoduchosti je krása. Mám hodně ráda jídla, kde se nepoužívá příliš ingrediencí, jejichž příprava je jednoduchá a nechá chuťově vyniknout všem složkám.

Pro tuhle polévku budete potřebovat 500 ml kvalitního rajčatového protlaku/šťávy (můj tip je Alnatura z DM), 1 cibuli, asi 10cm kousek zázvoru, 1 chilli papričku, čerstvou bazalku a olivový olej. Pepř a sůl na dochucení.

Na olivovém oleji nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté k ní přihoďte na plátky nakrájený zázvor a jednu malou chilli papričku, chvilku společně opékejte. Ve chvíli kdy začne cibule zlátnout vyndejte zázvor a chilli papričku a vlejte rajčatový protlak. Přidejte trochu čerstvého pepře a nechte vařit dokud polévka nezačne probublávat. Nechte přejít varem, aby se chutě promísily. No a poté je vše hotovo. Nalijte do talíře a zasypte větším množstvím čerstvé bazalky, najemno nakrájené.

Co se týče soli – já polévku nesolím, protože celkově skoro nesolím a v protlaku nějaký obsah soli bývá. Pokud, ale máte raději věci slanější, osolte polévku ve chvíli kdy přiléváte rajčatový protlak.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: