RSS Feed

Únorové obědy..

Posted on

Dělat blog o jídle pokud nemáte foťák je trochu náročná práce….daří se mi nějakým způsobem si často foťák půjčit, když něco uvařím, ale dost často také ne a na tom se dost zdržuje dávání příspěvků na blog. I když momentálně mám v počítači fotek hodně a spíš skluz s aktualizováním….takže je čas se do toho pustit.

Občas mám pocit, že některé recepty jsou pořád o tom samém…tofu, tempeh, zelenina….pořád ty samé ingredience v jiných variacích…ale co bych také chtěla, že 🙂

Tenhle recept byl pro bráchu…k jeho těstovinám….já namísto těstovin použila lehce uvařenou brokolici. Takže až budete vařit pro někoho komu paleo přijde úplně ujeté, uklidněte ho/ji těstovinami 😉

Budete potřebovat: přírodní tempeh, cibuli, česnek, bílé tofu, žampiony, olivový olej, konzervovaná rajčata, bazalku, tymián, sůl.

Začátek receptu je zcela klasický – nadrobno nakrájenou cibuli a česnek lehce opečte na oleji, po chvíli přihoďtě na kostičky nakrájený tempeh a žampiony a nechte je opéct, lehce je posolte a zasypte bazalkou a tymiánem. Když jsou opečené přidejte rozdrolené bílé tofu, pokrájená konzervovaná rajčata i se šťávou a nechte vařit dokud se cca polovina vody se šťávy neodpaří…dochuťte dle vlastních preferencí….

Jako přílohu jsem kromě brokolice ještě přidala jednoduchý salát z červené papriky, sušených rajčat a sojových výhonků.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: