RSS zdroj

Grilovaná zelenina s avokádovo-rajčatovým dipem

Posted on

Tento recept není nijak náročný, ani nijak kuchařsky objevný. Jen ideální kombinace pro večeři následující po celodenním procházení trojské botanické zahrady. Nevím jak u vás, ale u mně slunečné teplé dny vzbuzují chuť na lehká jídla.

Tak tedy budete potřebovat : zeleninu na grilování dle vlastní chuti (my jsme zvolili lilek, cuketu, žampiony, červenou cibuli a zapoměli přidat koupené batáty, rajčata a ředkvičky), olivový olej, grilovací koření. Zeleninu nakrájejte na kolečka, kostičky, plátky cokoli a dejte na (pokud máte tu možnost) gril. A nechte opéct do zlatova. Mezitím si připravte omáčky k podávání.

Avokádovo-rajčatový dip

1 avokádo, 4 sušená rajčata naložená v oleji, drcená mořská sůl, šťáva ze čtvrtky citronu, lžička olivového oleje…avokádo rezmicujte do hladka se solí (dle chuti), olivovým olejem a citrónovou  šťávou, poté vmíchejte nadrobno nakrájená sušená rajčata

Jogurtovo-hořčicový dip

5 lžic sojového jogurtu Sojade, lžička celozrnné hořčice (mě přijde ideální Wholegrain mustard z Marks&Spencer, která je bez přidaného cukru a čehokoli dalšiho), lžička olivového oleje…promíchat a hotovo.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: