RSS zdroj

Marcipán

Posted on

Konečně přišel čas, cbuť a možnost přidat nové recepty a především nové fotky. Fotky lívanečků mě tak nadchly, že už nechci jinak. A tak možná recepty budou přibývat pomaleji a v menším množství, ale aslepoň (z mého pohledu) tak, aby se vám při pohledu na ně sbíhaly sliny a chtěli jste si hned jít něco uvařit. Zjišťuji, že něco uvařit je jedna stránka věci, ale dát tomu pěknou formu stránka druhá.

Následující výtvor/recept byl dárek k narozeninám pro někoho kdo má rád marcipán. Dárek z lásky a láskyplné odpoledne strávené jeho výrobou. No, jaro. Je to sladkost, která se dá udělat v paleo verzi (ale takové hodně“light“ paleo). Každopádně občas je čas na speciální věci.

Na marcipán budete potřebovat : 2 hrnky loupaných mandlí, lžičku medu, 3 lžíce oleje (nejlepší je ze semínek nebo ořechů, když není jiná možnost tak olivový), lžička mandlového extraktu.

No a jako obvykle vše dejte do mixéru a mixujte, mixujte, mixujte…asi tak 20 minut, dokud z mandlí nebude hmota, která se nedrolí a jde s ní pracovat jako s těstem. A pak už je jen na vás jak si s ní poradíte.

Moje tipy jsou nasledující :

vytvarujte kuličky a ty obalte v hořkém kakau nebo kokosu

vytvarujte cokoli a ve vodní lázni rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu (já použila 85%), která se sladkým jemným marcipánem tvoří výborný kontrast.

A pak už jen potěště někoho či sebe….

Reklamy

2 responses »

  1. Já myslel, že je to „vegan“ paleo?? Tak to ten med? Marcipán se skutečně dá udělat vegansky a bez cukru, a to tak, že se spolu zmixují loupané mandle a datle, a to v poměru mandle ku datlím 4:1,5. Med nebrat!

    Odpovědět

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: