RSS Feed

Nejen nedělní oběd

Posted on

Líné nedělní odpoledne před vzpěračským seminářem….

Budete potřebovat batáty (aka sladké brambory), celer, uzené a marinované tofu, polníček, sušená rajčata, len, sezam, slunečnicová semínka, mandle, černé olivy, olivový olej, sušené droždí, bílé Sojade, česnek, sůl, oregáno, bazalku, sůl.

Ideální postup přípravy jídla : dejte předehřát troubu na 250°, omyjte batáty, oloupejte celer a udělejte z nich hranolky, promíchejte je s olivovým olejem a (vážně je moc dobré) kořením na americké brambory. A dejte péct. Počítejte, že se budou péct cca 10 minut.

Zatím na pánvi opečte tofu nakrájené na tenké plátky, přidejte trochu oleje a když tofu lehce zezlátne – sušené droždí. Ještě společně chvilku opékejte.

Vedle si přípravte dresink : 5 lžic bílého Sojade (píši záměrně Sojade, protože jako jediné ze sojových jogurtů neobsahuje žádné příměsy v podobě škrobů), 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžíčky bazalky, kapka olivového oleje, sůl dle chuti. Česnek můžete utřít společně se solí či protlačit česnekovačem, vše zamíchejte do jogurtu a nechte alespoň 15 minut před podáváním stranou, ať se chuť bylinek a jogurtu mohou propojit.

A na závěr salát : polníček, sušená rajčata, černé olivy a opražená semínkovo-ořechová směs (len, sezam, slunečnice, dýně, mandle). Můj malý trik je do salátu používat olej ze sušených rajčat (pokud jsou naloženy v kvalitním olivovém oleji). Dodá salátu výbornou chuť.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: