RSS Feed

Variace na Nutellu

 

Sladkosti jsou nejvděčnější věc…Jako dárek k narozeninám jsem své kamarádce dělala burákovou nutellu, protože ji jako malá milovala a teď už ji veganskou nesežene a skrze to mě napadlo, že nebude zas tak těžké vytvořit variaci na nutelu i tak, aby vyhovovala paleo dietě a která by chutnala i mně.. Je to jednoduché, dobré a perfektně to zažene mlsnou.

Potřebovat budete 200g lískových ořechů, 2-3 lžičky oleje z pražených lískových ořechů, lžičku kokosového tuku, a tabulku 80 a více procentní čokolády.

Lískové ořechy vsypte na rozpálenou pánev a cca 2-3 minuty nechte pražit dokud nezačnou zlátnout a jejich slupky nebudou popraskané. V tu chvíli je vsypte do utěrky a třením zbavte slupek, u některých ještě doloupejte ručně. Ořechy vsypte do mixéru, nechte je chvilku zchladnout a zatím si připravte vodní lázeň na rozpuštění čokolády.

K ořechům do mixéru přidejte 2 lžičky oleje z pražených lískových ořechů a mixujte, podobně jako u mandlového másla, dokud nezískáte ořechové máslo. V hrnci rozpusťte čokoládu, do které přidejte lžičku kokosového tuku (zajistí, že pak nutela trochu ztuhne). Rozpuštěnou čokoládu vlijte do ořechového másla a společně ještě chvíli mixujte.

Posléze je už jen na Vás, zda začnete nutelu konzumovat ještě horkou nebo ji dáte vychladit do lednice. Ja dopručuji ji nechat cca 1-2 hodiny vychladnout a potom jíst s čerstvým ovocem nebo jen tak.

Při uchovávání v lednici nutelu mějte pokud možno v uzavřené nádobě, protože celkem přejímá pachy ostatního jídla.

Advertisements

3 responses »

  1. To vypada krasne! Ja veganskou Nutellu miluju a mam stesti, ze tady prodavaji i cokoladovo-burakove maslo, dokonce jedno i z bile cokolady, oba vegansky 🙂 Akorat se tady tezce shani liskove orisky, to je samy vlasak a pecan orech a kesu….ale zadny liskovy 😦

    Odpovědět
  2. Zní to lákavě! Mohla bys mi poradit, jaký mixér používáš a jak dlouho trvá, než se vytvoří máslová hmota? Chci to taky vyzkoušet, nejspíš na nějaký mega nutellový dort 🙂

    Odpovědět
    • Ahoj,
      moc se omlouvám, ale léto nebyl zrovna můj blogerský čas 🙂
      požívám mixér se spodními noži, ve kterém to jde dobře (specificky mám eta – http://eta.cz/tycove-mixery/tycovy-mixer-spesso-eta-301590000) a na mysli tu nadobu se sekacím nástavcem.
      Jinak chce to trpělivost a nepropadnout beznaději, asi tak 10-12 minut to vypadá, že senic neděje a pak se zničehonic začne během minut tvořit máslo a to stačí už jen tak minutku mixovat a je to 😉
      doufám, že vyjde!

      Odpovědět

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

%d bloggers like this: